2015. június 1., hétfő

Filmadaptáció: Nicholas Sparks - Szerencsecsillag

Ahogy a címből is kiderül, most a kihívás azon kategóriájával foglalkozunk, mely szerint olyan könyvet kell elolvasni, amiből film is készült. S mint ilyen, ez sem lesz meglepő, hogy Logan Thibault történetével a moziban találkoztam először.






Az alap történet nem túl különleges: egy fiatal katona hazatér az iraki háborúból, és beleszeret egy egyedülálló, kisgyermekes anyukába. Beth és Logan kapcsolatában az a bizonyos plusz, amitől egyedi lesz a könyv, az megismerkedésük körülményeiben keresendő.

Logan az egyik harc után talál egy fényképet a homokban, mely egy gyönyörű nőt ábrázol. Mivel a tulajdonos nem jelentkezik, így Thibault megtartja a képet, s onnantól kezdve megváltozik az élete, s nem csak a harcmezőn.

Leszerelése, és a legjobb barátja, Victor halála után úgy dönt, hogy megkeresi "Szerencsecsillagát". Átgyalogol a fél országon, hogy megtalálja Beth. Természetesen sikerül felkutatnia a nőt, megismerik és megszeretik egymást. Persze vannak akadályok, például Keith Clayton, Beth exférje, vagy Logan múltja, s a megyében tomboló viharok, Nana sajátos életfelfogása, illetve Ben lelki világa sem mindig könnyítik meg az eseményeket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése